11 Kasım 2007

vatandaş gazeteciliğinde 9 temel web kuralı

SlideShare

Slide 1: Vatandaş Gazeteciliğinde 9 Temel Web Kuralı

Slide 2: Vatandaş Gazeteciliği ? “Vatandaş gazeteciliği" kısaca, haberleri yorumlayan blog sahiplerinden, cep telefonlarıyla çektikleri haber unsuru olabilecek fotoğrafları sitelerinde yayınlayan kişilere kadar değişen bir grup içerik üreticisine verilen isim. Yani; "kullanıcının ürettiği içerik-user generated content“. http://kadmon.blogspot.com/2006/07/bbcdeki-vatanda-gazeteci-22lik.html

Slide 3: 1- Kamuya açık yorumlar sayesinde mevcut haberle ilgili filtreleme ve özdenetim. Yani şeffaflık.

Slide 4: 2- Mevcut habere ek metinler, görseller, videolar eklemeye olanak veren vatandaşlara ayrılmış kişisel “sidebar” bölümler.

Slide 5: 3- Açık kaynaklı haberler. (Open Source Reporting) Mevcut haberlerin doğruluğu, gerçekliği ve detayları ile ilgili kullanıcılara verilen sınırlı müdahale yetkisi.

Slide 6: 4- Okuyucuları gazete web sitesi bünyesinde gazete haber içeriğinden tamamen bağımsız kişisel blog kurmaları için cesaretlendirme, uygun koşulları sağlama.

Slide 7: 5- Gazete yazarlarının okuyucu ile etkileşim içinde oldukları özgür, kişisel blogları.

Slide 8: 6- Sadece okuyucuların fotoğraf, video ve metinlerle haber girişi yaptıkları, gazete editörleri tarafından denetlenen, düzenlenen özel bölüm.

Slide 9: 7- Sadece okuyucuların fotoğraf, video ve metinlerle haber girişi yaptıkları, gazete editörleri tarafından müdehale edilmeyen özel bölüm.

Slide 10: 8- Gerektiğinde profesyonel haber içeriğini ve vatandaş gazeteciliği içeriğini birbirinden ayırma opsiyonu.

Slide 11: 9- Tamamıyla özgür, içeriğin ve kontrolün kullanıcılarda olduğu “user generated content” yapılar. “Wiki”ler...

Slide 12: Teşekkürler

Etiketler: ,

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home